miercuri, 16 ianuarie 2008

Romanii – chinuiti si anul acesta de birocratia spaniola

Piata muncii ramane „intredeschisa” si in 2008


Romanii nu vor putea munci liber (por cuenta ajena) in Spania nici in acest an. Guvernul spaniol a decis in ultima sedinta de guvern din 2007, ca restrictiile aplicate la 1 ianuarie 2007 muncitorilor romani si bulgari nu vor fi intrerupte si vor ramane in vigoare pana la sfarsitul acestui an.
Numarul mare de muncitori romani care se afla in Spania si care au nevoie de acte nu a influentat decizia guvernului, care a fost justificata foarte vag, de starea pietei muncii. Romanii nu pot lucra legal decat daca se inregistreaza ca persoane fizice autorizate sau daca solicita permisul de munca – cuenta ajena – la delegatiile guvernului.
Ministerul Muncii, cel de Interne si cel de Externe au recomandat prelungirea moratoriului pana la sfarsitul acestui an pe baza unor argumente care nu au fost explicate prea mult.
Un comunicat de presa al Ministerului Muncii aratá ca decizia a fost luata in urma consultarii cu asociatiile patronale si cu cele sindicale, care si-au dat aprobarea pentru continuarea aplicarii restrictiilor. Se stie insa ca in urma cu cateva luni patronii din agricultura din Castilla La Mancha au infruntat guvernul spunand ca nu-si vor lasa strugurii neculesi si criticand lipsa fortei de munca si restrictiile aplicate romanilor.
Sindicatele au criticat doar lipsa de protectie a muncitorilor romani din agricultura, mai ales ca vara trecuta au decedat doi romani in plina recolta.

(Articol preluat de pe site-ul wwww.romaninlume.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact