joi, 18 septembrie 2008

Atentie la ce aveti stocat in aparatura electronica cind treceti granita in SUA!

Vamesii din SUA pot controla orice aparat care stocheaza informatii in forma digitala sau analogica (laptop, IPod, telefon mobil, hard disc, pager, casete video si audio, memory stick etc) si pot accesa datele salvate in acestea fara a cere permisiunea proprietarului. De asemenea, pot fi retinute pentru verificare orice documente si hirtii imprimate –carti, brosuri, pliante etc.
   Dupa cum a dezvaluit Washington Post, personalul autorizat sa confiste aparatele electronice se afla in subordinea Departamentului Securitatii Interne.
   Potrivit reglementarilor vamale americane, facute publice in luna iulie, ‘’personalul vamal este autorizat sa retina documente si echipamentele electronice, pentru o perioada rezonabila de timp, in scopul efectuarii unei cautari aprofundate. In cursul unei cautari si in absenta oricarei banuieli, ofiterii pot examina informatia transportata de o persoana care incearca sa intre, sa iasa, este in tranzit sau locuieste in SUA’’.
   Aparatura electronica -retinuta pentru o perioada de timp nespecificata- poate fi trimisa spre cercetare la centre speciale de analiza, iar autoritatile pot remite copii cu informatiile continute in respectivul aparat unor agentii specializate in traduceri, decriptari etc.
    Desi normele vamale prevad ca dupa cercetare toate copiile cu informatii sa fie distruse daca nu exista nici o banuiala, reglementarile nu interzic autoritatilor federale americane sa pastreze note scrise sau rapoarte despre materialele analizate.
Articol preluat de pe site-ul www.zigzag-online.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact