joi, 18 septembrie 2008

Un cercetator roman intr-o revista stiintifica americana

Sub semnatura biologului roman Daniel Constantin Manolescu, stabilit la Montreal, prestigioasa revista americana “Journal of nutrition”, editata de American Nutrition Society, a publicat un studiu intitulat “Role of Vitamin A in Determining Nephron Mass and Possible Relationship to Hypertension”. Tinarul biolog roman a realizat si publicat studiul mentionat in colaborare cu dr. Pangala V. Bhat, coleg de cercetare la Universite de Montreal. Fara a intra in detalii stiintifice, vom preciza doar ca, in opinia specialistilor, cercetarile (cu o durata de peste un an) care au stat la baza acestui studiu deschid posibilitatea aplicarii unor politici de sanatate publica de care ar putea beneficia anual sute de mii de nou-nascuti atit in Canada cit si (mai ales) in tarile in curs de dezvoltare.
    Sa mai spunem ca Daniel Constantin Manolescu este, pe linga biologul de talent dovedit de aparitia in paginile prestigioasei reviste stiintifice americane, si un istoric amator (dar impatimit), dedicat comunitatii romanesti din Montreal si romanismului in general, gasind timp si pentru diverse activitati comunitare, mentionate nu o data in paginile ZigZag Roman - Canadian.
ADRIAN ARDELEAN
Articol preluat de pe site-ul www.zigzag-online.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact