luni, 22 septembrie 2008

Atentie la cumparaturile pe Internet

Cea mai mare frauda informatica de pina acum!
   Peste 40 de milioane (!) de date personale aflate pe cartile de credit si de debit au fost furate si vindute unor retele de crima organizata din America de Nord si Europa.
    Echipa hackerilor, formata doar din 11 persoane de cinci nationalitati diferite (americana, ucraineana, chineza, estoniana si bielorusa), a fraudat informatic numeroase retele comerciale din care fac parte mari magazine, restaurante si alte tipuri de comert. Cei 11 operau in SUA, iar politia americana a recunoscut ca prin numarul persoanelor a caror identitate a fost furata, aceasta este cea mai mare frauda a tuturor timpurilor.
Victime ale acestei retele au fost si canadienii, respectiv unii clienti ai magazinelor Winers si HomeSense care apartin de reteaua TJX.
Valoarea totala a fraudelor nu poate fi inca stabilita cu precizie, fiind estimata la zeci de milioane de dolari. Procurorul general al SUA a declarat ca vor fi necesari mai multi ani atit pentru restabilirea istoriei de credit a persoanelor afectate, cit si pentru recistigarea increderii publicului in confidentialitatea informatiilor personale postate pe Internet.
Sursa: zigzag-online.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact