marți, 23 septembrie 2008

Se căsătoresc la consulat de dragul limbii materne

Andreea Babău (dreapta) şi Sorin Andronic (mijloc) s-au căsătorit recent la consulatul din Castellon
Andreea Babău (dreapta) şi Sorin Andronic (mijloc) s-au ...
În Spania, tot mai mulţi conaţionali preferă să se căsătorească la consulatele României decât să mai facă un drum până în ţară pentru această ceremonie.
De la inaugurarea Consulatului României din Castellon, în urmă cu şapte luni, 27 de perechi au preferat să se căsătorească la sediul acestuia.
Cetăţenii români preferă consulatele şi în locul primăriilor sau judecătoriilor spaniole, din diverse motive. În primul rând, pentru că ceremonia se oficiază în limba natală. Andreea Babău (17 ani) şi Sorin Andronic (24 de ani) au ales să se căsătorească la Consulatul din Castellon, deoarece doreau să aibă o nuntă asemănătoare cu cele celebrate într-o primărie românească.
Tinerii şi-au jurat dragoste eternă în limba română, într-un mic spaţiu românesc, dintr-o ţară străină, în faţa familiei, a prietenilor apropiaţi şi a viceconsulului Dan Costinaş, care a susţinut ceremonia.
„Ne-am dorit o nuntă cât mai asemănătoare uneia din România, pentru că dorim să păstrăm tradiţiile ţării de unde am plecat. Amândoi am ales să spunem «Da», şi nu «Si»", spune Sorin.
Un alt motiv pentru care tinerii se căsătoresc în consulate esta acela că certificatul de căsătorie este eliberat de o instituţie românească şi înregistrat automat în Registrul Civil românesc. „Am preferat să plătim cei 240 de euro pentru oficierea căsătoriei la consulat.
Dacă ne cununam la primărie tot ar fi trebuit să plătim 210 euro pentru înscrierea certificatului de căsătorie în Registrul Civil. Şi, în plus, am avut satisfacţia de a-l asculta pe viceconsul vorbind româneşte", a spus Andreea. Preţul unei cununii oficiate la sediul unui consulat de pe întreg teritoriul spaniol este de 240 de euro, iar înscrierea la Registrul Civic al unui certificat de căsătorie costă 210 euro.
Dorim să păstrăm tradiţiile ţării de unde am plecat. Amândoi am ales să spunem „Da", şi nu „Si"
Sorin Andronic, român în Spania
Sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact