marți, 23 septembrie 2008

Spania: Ambasada României lansează campania "Hola, soy rumano"

Ambasada României din Spania a lansat marţi campania de comunicare iniţiată de Guvernul României, "Români în Europa", anunţă un comunicat de presă, dat publicităţii de către ambasada României în Spania.

Sub sloganul "Hola soy rumano", campania urmăreşte îmbunătăţirea imaginii comunităţii româneşti din Spania, în special prin accentuarea contribuţiei românilor la economia şi societatea spaniole.

Ambasadul României în Spania, Maria Ligor, a subliniat că această campanie întăreşte mesajul transmis prin exemplul zilnic al fiecăruia dintre românii care, zi de zi, îşi câştigă aprecierea şi respectul colegilor de muncă sau al vecinilor lor spanioli. Campania completează activitatea celor peste o sută de asociaţii ale românilor din Spania care uşurează contactul direct dintre români şi spanioli, şi apropierea publicului spaniol de cultura şi tradiţiile româneşti - cu resurse puţine, dar cu mult entuziasm, a subliniat ambasadorul român.

Mesajul campaniei mediatice coordonate de firma media spaniole Saatchi&Saatchi - care se va desfăşura pe o perioadă de trei luni - este "Împreună facem echipă bună" şi face referire la exemple concrete în care românii din Spania s-au impus la locul de muncă, prin pregătire şi seriozitate.

Campania de comunicare include şi o serie de evenimente destinate a prezenta publicului spaniol noul profil european al României. Vor fi organizate conferinţe economice, vizite în România ale unor jurnalişti spanioli, precum şi prezentarea de către profesorul Ramon Tamames de la Universitatea Juan Carlos din Madrid a unui complex studiu socio-economic privind situaţia românilor din Spania, realizat de reputaţi experţi spanioli.

Regizorul spaniol Carlos Iglesias montează în prezent un documentar menit să susţină paralelismul dintre emigraţia spaniolă de acum câteva decenii şi cea românească. În intervenţia sa de marţi, Iglesias a vorbit despre experienţa personală, el însuşi fiind fiul unor emigranţi spanioli în Elveţia.

Reprezentanţii Comisiei Europene la Madrid au felicitat autorităţile române pentru iniţiativa de a acţiona în sprijinul imaginii comunităţii româneşti din Spania, un proiect la care instituţia europeană doreşte să se asocieze.

Sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact