marți, 23 septembrie 2008

Depunerea de candidaturi independente din partea reprezentantilor diasporei


Autoritatea Electorala Permanenta transmite, in legatura cu alegerile parlamentare din 30 noiembrie cateva precizari primite de la cu privire la depunerea de candidaturi independente din partea reprezentantilor diasporei. 
Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (11) din Legea nr. 35/ 2008, text introdus prin O.U.G. nr. 97/ 2008, „candidatii independenti pentru circumscriptia electorala a cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in afara tarii trebuie sa fie sustinuti de minimum 4% din alegatorii cu domiciliul stabilit in unul dintre statele ce fac parte din colegiul uninominal pentru care candideaza, dar nu mai putin de 2.000 de alegatori pentru Camera Deputatilor si 4.000 de alegatori pentru Senat".
In conformitate cu art. 301 din Legea nr. 35/ 2008, text introdus de asemenea prin O.U.G. nr. 97/ 2008, in vederea inregistrarii propunerii de candidatura, fiecare candidat independent depune personal la biroul electoral de circumscriptie 4 dosare, fiecare cuprinzand urmatoarele: a) cerere de inregistrare a candidaturii sub semnatura proprie, cuprinzand datele prevazute de art. 29 alin. (10)i, cu indicarea functiei pentru care candideaza; b) documentele prevazute la art. 291 lit. b) - f)ii; c) un exemplar original al listei sustinatorilor." Pentru lamurirea altor chestiuni referitoare la depunerea candidaturilor independente, solicitantii pot sa se adreseze direct Autoritatii Electorale Permanente, ale carei coordonate sunt urmatoarele: Str. Stavropoleos, nr. 6, Bucuresti, sector 3, cod postal 030084, tel/fax: 021/310.13.85, e-mail: office@roaep.ro, website: www.roaep.ro.

Sursa: realitateadinitalia.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact