luni, 22 septembrie 2008

Româncă răpită în Egipt. Atacatorii cer 15 milioane de dolari răscumpărare

Ambasada României la Cairo a confirmat răpirea unei femei în Egipt, la graniţa cu Libia, nu la Aswan, anunţă Mediafax. Ambasada a mai anunţat că potrivit datelor deţinute până în prezent, prizonierii nu s emai află în Egipt ci în Sudan.
Ministerul egiptean al Turismului a confirmat luni că grupul de turişti răpit în sudul ţării, la frontiera cu Sudanul, include cinci germani, cinci italieni, un român şi patru egipteni, relatează AFP. Potrivit agenţiei de presă ANSA, răpitorii au cerut 15 milioane de dolari răscumpărare, câte un milion pentru fiecare.
O celulă de criză a fost formată la Ministerul de Externe, aceasta luând legătura cu celula de criză italiană. Aceasta a făcut deja publică identitatea celor cinci italieni răpiţi, fiind vorba despre trei femei şi doi bărbaţi din zona Torino. Potrivit corespondentului Antena 3 la Roma, celula de criză din Italia a început deja negocierile cu răpitorii prin intermediul unui telefon prin satelit, aceştia fiind bănuiţi că au trecut deja graniţa în Sudan.
Şi Ministerul egiptean al Tursimului spune că deja au loc negocieri cu răpitorii.
Ministerul german de Externe a confirmat răpirea, în Egipt, a cinci germani, care, potrivit Berlinului, au fost declaraţi dispăruţi încă de vineri, relatează AFP.
Potrivit Ministerului de Externe, Ambasada României la Cairo ţine legătura cu autorităţile egiptene în acest caz.
Conform agenţiei egiptene MENA, numărul prizonierilor este 19, fiind vorba de 11 turişti şi 8 ghizi.
Citiţi: Egiptul, între atentate şi răpiri. O destinaţie turistică nesigură
Sursă foto: Sky News
Antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact