luni, 22 septembrie 2008

Românii din Marea Britanie se tem că nu vor putea vota la alegerile parlamentare

Agitaţie mare printre românii din Marea Britanie. Aceştia se tem că nu pot vota la alegerile parlamentare pentru că în Regat nu le sunt eliberate acte de identitate care să dovedească domiciliul. Deocamdată, reprezentaţii românilor din Marea Britanie încearcă să rezolve măcar problemele logistice. Nimeni nu se prea înghesuie să fie membru în comisiile electorale.
Consulii onorifici, asociaţiile româneşti, bisericile şi ambasada României la Londra au două luni şi jumătate ca să rezolve toate problemele scrutinului. Prima ar fi componenţa comisiilor electorale de circumscripţie. Întocmirea listelor de alegători se va dovedi cea mai grea misiune. Legea românească impune ca alegătorii din diaspora să demonstreze că au rezidenţă în circumscripţia din străinătate.
Cum se vor legitima la vot românii din Marea Britanie urmează să fie stabilit în funcţie de sugestiile venite din partea ministerului britanic de externe. În Regatul Unit trăiesc circa 50.000 de români, care ar urma să voteze în 13 sau 14 secţii de votare. Patru dintre secţii vor fi deschise la Londra, iar restul în oraşele importante de pe teritoriul Marii Britanii.
Antena 3

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact